Campings in Overijssel | ANWB Camping (2024)

Ommen is de perfecte plek om te ontspannen tijdens het kamperen met kinderen in Nederland. U kunt de natuur van de regio verkennen tijdens excursies rond de rivier de Vechte. U kunt zich het beste te voet, per fiets, te paard of per boot verplaatsen. Er is een groot aantal campings in de omgeving van Ommen.

Camping Ommen

Ommen is een historische Hanzestad in Overijssel die enorm veel te bieden heeft. Op de camping in Ommen ben je altijd omringd door bossen waar je heerlijk kan wandelen. Ook vind je er heide en zandverstuivingen. Het dorp ligt verder aan de rustgevende rivieren de Vecht. Tot slot heeft het dorp zelf van alles te bieden: interessante musea, een historisch centrum en heerlijke terrassen.

Natuur in overvloed bij elke camping omgeving Ommen

Veel mensen die een camping in Ommen bezoeken, doen dat voor de natuur. Bezoek bijvoorbeeld het natuurgebied Lemelerberg, waar je in augustus de paarse heidebloei kan bewonderen. Hier vind je prachtige wandel- fiets en ruiterpaden. Als je eenmaal boven bent, is het uitzicht geweldig. Ook het beroemde Pieterpad loopt door Ommen.

Ben je op vakantie met kinderen? Dan is het leuk om het hertenkamp Ommen te bezoeken. Hier kunnen zij zich niet alleen vergapen aan herten, maar ook aan bokjes, geiten, pauwen en meer. Als de kinderen zich hier vermaakt hebben, kan het hele gezin in de omgeving goed wandelen. Een andere leuke plek om met kinderen heen te gaan is de zandverstuiving de Sahara. Zij kunnen hier lekker spelen in het zand.

De rivieren de Vecht en de Regge zijn het hart van de natuur rond Ommen. Veel van de campings in Ommen liggen dan ook aan de rivier. Houd je van vissen, zwemmen of varen? Dan is een camping in Ommen de perfecte keuze. Ook vogelspotters, wandelaars en fietsers kunnen zich hier goed vermaken.

Cultuur

Vanaf je camping in Ommen is er meer te bezoeken dan alleen de fraaie natuur. Het historische centrum van de stad is bijvoorbeeld een prima plaats om gezellig iets te drinken.

Ook op cultureel gebied gebeurt er veel. Denk bijvoorbeeld aan theater- of muziekvoorstellingen. Heeft u wat oudere kinderen? In Ommen kunnen zij goed uitgaan.

Bovendien zijn er interessante musea: het Nationaal Tinnen Figuren Museum, het Streekmuseum, het Vliegermuseum en het Landbouwmuseum. De omgeving ligt bezaaid met oude Saksische boerderijen. Bovendien zijn Zwolle en Dalfsen dichtbij. Een dagje ertussenuit is dus zo geregeld.

Campings Ommen: een breed scala aan leuke activiteiten

Houd je van een actieve vakantie? Dan is het ook geen slecht idee om een camping in Ommen te bezoeken. Op het water kan je kanoën of sloepvaren. Op het droge kan je paardrijden, huifkar rijden, golfen, vissen, paintballen en nog veel meer. Zo hoef je je tijdens je vakantie in Ommen geen moment te vervelen.

ANWB Campings in Ommen

ANWBCamping.nl heeft een ruime selectie van campings op loop- of fietsafstand van Ommen. Zoek je rust in de natuur? Kies dan een van de campings voor rustzoekers. Ben je met kinderen op vakantie en wil je graag dat er voorzieningen voor ze zijn? Ook deze campings vind je in Ommen.

Bereikbaarheid

Om Ommen en zijn campings te bereiken, moet u eerst ver naar het westen van Duitsland reizen. Vanuit het oosten kunt u het beste de A2 nemen, die langs Hannover in de richting van de A30 voert. Deze biedt een directe verbinding met Nederland via Osnabrück. Bij Bad Bentheim steekt u de grens over naar Oldenzaal. Vanaf hier is het slechts 60 km naar de eindbestemming. Als u vanuit Bremen of Hamburg reist, kunt u de A1 nemen tot Cloppenburg en dan afslaan op de rijksweg 213 naar Meppen. Deze leidt uiteindelijk ook naar Nederland en de afslag naar Ommen. Vanuit het zuiden is het Rijnland een handige tussenstop. In Keulen kunnen vakantiegangers de beroemde kathedraal bezoeken en winkelen op de Kö in Düsseldorf. Om door te rijden naar Ommen kunt u het beste de A31 nemen en bij Bad Bentheim afslaan naar het westen. Als u zin hebt, kunt u een bezoek brengen aan het legendarische zwavel- en pekelkuuroord in het oude graafschap Bentheim.

Activiteiten en uitstapjes

De heide en schilderachtige riviertjes rond Ommen lenen zich uitstekend voor fietsen en roeien.

Bezoek Avonturenpark Hellendoorn

Een paar kilometer ten zuiden van Ommen ligt Avonturenpark Hellendoorn. Hier wachten drie achtbanen op bezoekers. Ook zijn er verschillende waterglijbanen en wildwaterbanen te ontdekken. In totaal kun je je in het pretpark verheugen op 30 spannende attracties.

Roeiparadijs Overijssel

De Vechte en haar zijrivier, de Regge, bieden een uitstekend terrein om de omgeving per roeiboot te verkennen. Op veel campings in Ommen kunt u een kano huren, zodat u direct vanuit uw stacaravan het water op kunt. Als u zin heeft, kunt u zelfs gaan vissen in de rivieren en meren en heerlijk dineren.

Fietsen in Overijssel

Met de fiets kunnen excursiegangers de Vechte volgen en na ongeveer 30 km de provinciehoofdstad Zwolle bereiken met een bezienswaardige binnenstad. Op enkele minuten afstand biedt het Zwarte Meer goede omstandigheden om te zeilen. Ook het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug met zijn uitgestrekte heidelandschappen is een mooie bestemming.

Gastronomie

In Overijssel kunt u rekenen op verse producten van de omliggende boerderijen. Geroosterd varkensvlees en gerookte hamworst gaan meestal gepaard met boerenkool en aardappelpuree. Nederlandse reizigers zijn ook blij met de vele soorten kaas. Gouda, Edam en Leerdammer behoren tot de bekendste soorten. In de kaaswinkels in Ommen en omgeving kunt u een lekker souvenir mee naar huis nemen. Ook vanuit de kust komen veel lekkernijen naar Ommen, zoals ingemaakte matties met uien en mosselen. Het is hier echter gebruikelijker om zoetwatervis uit de omliggende meren en rivieren te eten. Ook snacks zijn belangrijk in Nederland: gefrituurde kroketten met vulling, de frikandelgehaktbroodjes en de beroemde patat zijn handelsmerken van de regionale keuken.

Beste reistijd

Kampeerders komen vooral tussen mei en oktober naar Ommen en Overijssel. Dan kun je buiten temperaturen verwachten met een gemiddeld maximum van 23 graden Celsius. Soms liggen de waarden nog hoger. De Overijsselse meren warmen op tot zo'n 19 graden Celsius in hoogzomer, en in mei en juni, maar ook in september en oktober ligt de temperatuur in Ommen nog rond de 20 graden Celsius. Deze aangenaam zachte waarden maken uitstekende uitstapjes per roeiboot, paard of fiets mogelijk. Vooral tussen maart en juni is er weinig neerslag te verwachten. In de wintermaanden wordt het koeler en gaan veel campings dicht.

Campings in Overijssel | ANWB Camping (2024)
Top Articles
Le spread : définition et comment le contrôler
Schmeeckle Reserve Death
Texas Roadhouse On Siegen Lane
Oklahoma Dam Generation Schedule
Lkq Pull-A-Part
Hardheid van drinkwater - Waterbedrijf Groningen
Great Buildings Forge Of Empires
Australian Gold zonbescherming review - Verdraaid Mooi
Double Helicath Clan Boss
Ofw Pinoy Channel Su
Louisville Kentucky Craigslist Cars And Trucks By Owner
Cmx Cinemas Gift Card Balance
Chars Boudoir
An Honest Review of Accor Live Limitless (ALL) Loyalty Program
United Dual Complete Providers
J. Foster Phillips Funeral Home Obituaries
10 Teacher Tips to Encourage Self-Awareness in Teens | EVERFI
My Eschedule Greatpeople Me
Mighty B Wcostream
Elven Signet Osrs
Aussiebigdaddik
SIM Cards, Phone Cards & SIM Cards, Cell Phones & Accessories
Starlight River Multiplayer
Bj지밍
Best Auto Upholstery Shops Near Me
Kristen Stewart and Dylan Meyer's Relationship Timeline
Craigslist Free Charlottesville Va
Shaleback Hollow Location
Quarante ans après avoir arrêté, puis changé le temps
Stanley Steemer Medford Oregon
Www.lookmovie.og
Surprise | Visit Arizona
Tani Ahrefs
KOBALT K15CS-06AC MANUAL Pdf Download
New York Sports Club Carmel Hamlet Photos
Mario Party Superstars Rom
Cvs Newr.me
Fedex Express Location Near Me
Watch Shark Tank TV Show - ABC.com
More massage parlors shut down by Roswell Police after ordinance violations
O'reillys Parts Store
Ap Bio Unit 2 Progress Check Mcq
Ups First And Nees
Busted Magazine Columbus Ohio
11 Awesome Cities: Skylines Mods You Need To Try
8569 Marshall St, Merrillville, IN 46410 - MLS 809825 - Coldwell Banker
Registrar Lls
Sparkle Nails Phillipsburg
Battlenet We Couldn't Verify Your Account With That Information
Nordstrom Rack Glendale Photos
Pamibaby Telegram
Bookoo Garage Sales
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 6164

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.